Tuesday, December 23, 2014

Dikutuk di Media Sosial (Facebook,Instagram & Youtube)

Assalamualaikum...


Salam to all readers & beloved followers sekalian...



Media Sosial.Media sosial ialah satu platform baru di alaf 21 yang diwujudkan untuk tujuan perhubungan tanpa mengira sempadan, jarak & waktu.


Tapi, zaman IT sekarang nie, media sosial bukan sahaja menggunakan PC atau laptop, tetapi dengan adanya aplikasi di telefon pintar manusia semakin maju dan semakin mudah mengetahui isu-isu semasa.Bahkan kita mendapat berita dari Facebook dahulu sebelum berita itu keluar di saluran TV.


Adeiiii...macam buat karangan kat sekolah pulak.Sorry eh.Aku rindu zaman sekolah sebenaqnya.
Ok,aku story balik.Pernah dengar Syasya Solero?Bobo?Puteri Awani?Confirm kenal kan.Sorry pada yang carik gambar diorang tapi tercarik dalam belog nih memang takkan jumpa sebab aku tak suka curik gambar orang.


Kecuali retis yang aku minat macam Lee Min Ho ker, Lee Dong Wook ker or Si Kembar Kwang Min & Young Min.Hahahaha.Okeyh,budak-budak pemes yang aku takde gambar tu bukan aku tak suka atau tak minat ke ape, aku OK jer..hehe...tak terlalu suka dan tidaklah cakap tak suka. Cuma aku suka curik gambar retis Korea @ Hallyu Star.


Yang BP (Budak Pemez) yang aku tanyer tadi korang pasti kenal kan.Ye la Gen Z pasti kenal sebab memang golongan diorang.Orang Gen Y yang slow macam aku pun kenal,Nak cakapnyer diorang jadik pemes sebab kena kutuk di media sosial.Nape dikutuk-kutuk tapi tu yang jadikkan diorang pemes?Sebab diorang ade market.Ade yang jenis ade bakat,jenis lawa and fotogenik dan macam-macam lagi lah.


But paling takleh blah,AKU pun kena.Aduhai,please la,aku bukan nak kejar sangat pemes tu.Not in a million years habaq hang.Aku nie mase masuk MSRM dikenali sebagai pendiam taw.Yela,berjauhan dengan bestfriends.Nak pemes or havoc nie,memang bukan aku lar.Like seriusly??


Tujuan?Tujuan aku cuma satoo.Kalo henpom Samsung aku tu boleh rosak,tak mustahil lappy yang dibeli pada tahun 2010 tu akan ikot rosak.Aku takut video lawak aku zaman kecik-kecik tu hilang.Leh simpan kat hard disk?Leh tu leh tapi korang boleh jamin ke hard disk tu tak kena hijack ngan virus?Cloud storage?Kejadahnyerr tuh..cloud awan tu aku kenai lar...


Nah..nie haaa video yang aku kena kutuk tuh.Puiii...tak terasa pun.Allah ada an.Dan aku tahu apa motif aku.Aku cuma nak video nie sentiasa ada,dan aku boleh tengok sampai bila2,

Jangan Klik
Adios.Salam. :(

No comments:

Post a Comment