Friday, September 20, 2013

Mekap Simple untuk ke Office/Kelas

Assalamualaikum....

Hi gadis-gadis comel bermata bulat/sepet and whassup bro yang ganten2 sekalian...

Hehe,kali ini entry untuk gigirl je so guys,back off!Lama dah tak kejam macam nih.Kawan segaduh dah betul-betul nak break up our relationship.Biaq pi la die.

Ramai lagi yang nak kawan ngan aku an?(Krikkk krikkk) Ermmm =_=!!.

Okeyh,no more long talk lets take a look my pics!Haha,memang x shantekk pom!!

blueblack-hilo.blogspot.com


Okeyh,macam mane nak tampil simple tapi boleh bangkitkan our confidence.
First,cuci muka dengan pembersih muka yang sesuai.Kalau aku,aku suka pakai Clean & Clear nie.Cuba lah!


Clean & Clear Watery Light Cleanser
Lepas tu,bagi yang kulit agak berjerawat or sensitif sila guna bahan yang berasaskan tea tree.Tak kisahlah produk ape-ape pom.Janji sesuai ngan kulit korang yer!


Tea Tree Oil Clarifying Toning Lotion Cosmoderm

Then pastikan kulit dah bersih segala bagai,bolehlah applykan BB Cream.BB Cream nie sangat magic taw!Boleh samarkan cela and sama ratakan ton kulit korang serta-merta.Pilih la jenama ape apepun janji sesuai dengan kulit korang keyh!Aku suka yang nie:-


Maybelline BB White SPF 50


Boleh sapu dengan jari atau berus.Aku lagi suka pakai jari,hehe.Jom pakai bedak plak!

Johnson's Baby Face Powder


Pakai rata-rata.Tak payah terlalu tebal,nanti macam topeng pulak!Aku suka natural punyer.Hurmmm...nak tambah seri,calit sikit Eye Shadow.Kaler purple aku prefer sebab baju aku kaler purple,haha!


SilkyGirl Eye Shadow
Calit sikit je bagi tambah seri!Ingat!Kite bukan mekap niat untuk tackel mane2 guys,tapi nak tambah confidence level je taw.Ingat!!!Kalau salah niat dan mind set tak betul,dosa menanti.



Maybelline Gel Eye Liner

Pakai eye liner untuk tambahkan seri mata.Mata nampak segar dan bundar!Lepas tu,calit la lipstick warna nude/pink/natural untuk tambahkan seri.Siap!!!

Lipstick dari SilkyGirl



Okeyh,bagi yang bertudung,pakai tudung ikot la style mane yg korang suke.Bagi yang tak bertudung,jom bertudung!Awak akan nampak manis.Manis di pandangan Allah dan hamba-hambaNya,In Shaa Allah!

Tudung Bawal 

Pin dan Jarum Peniti
Sekian,selamat mencuba!Ingat,segalanya bermula dari niat.Jika baik niat kita,kita akan beroleh kebaikan.Jika salah niat kita,kesalahan tu la yang akn kite peroleh.Aku tak minat sangat mekap.Sekadar nak confident ke ofis saje,hehe.Bagi yang suka solekan tebal-tebal tu,tak elok taw,nanti kulit mudah rosak.Lesu.And korang akan nampak tua dari usia sebenar!Oppss...Btw,All da best!!

Wassalam...

No comments:

Post a Comment