Friday, August 23, 2013

hari paling bersejarah

assalamualaikum =)

*sepatutnya dh post minggu lepas , tapi tergendala atas sebab2 tertentu .

16/08/2012 , tarikh yg aku takkan lupa sampai mati ( kecuali kalau hilang ingatan ) . hari yg sgt susah utk dilalui .

.....
aku tak ingat hari lain yg mana aku sgt benci dan kecewa dgn diri sendiri  mcm yg aku rasa hari tu . seriously , sangat BENCI . disebabkan kebencian tu lah aku hampir buat benda bodoh yg x sepatutnya terlintas pun dalam fikiran,,,
 hari tu lah aku kehilangan banyak benda . hampir semua yg aku pernah ada pergi disebabkan apa yg berlaku hari tu . contohnya kawan . mmg ramai makhluk yg sebelum tu sangatlah baik dgn aku , tiba2 jadi strangers . mcm tak pernah kenal .


apa yg berlaku hari tu , rasanya aku xnk sebut sekarang,,,,( kalau rajin belek2 la post 2012 , pernah diceritakan sebelum ni )

anyway ini bukan catatan ekspresi seorang minah yg meroyan sbb xleh g obersi , ,,, TIDAK SAMA SEKALI .

aku sebenarnya sangat bersyukur . ya . ALHAMDULILLAH .
(eleh  , ckp aje la  nk cover malu , bersyukur konon ) <<<<:::: mana2 makhluk yg ada terlintas mcm ni sila berhenti baca sekarang , pegi tido dan mulai esok sila jgn jadi manusia lagi ,,,, sebab kamu manusia yg xde kemanusiaan .


eh naik angin pulak .
 berbalik kpd rasa bersyukur tadi tu ,,, setahun selepas peristiwa tu , byk yg aku dh belajar . byk sgt hikmah yg datang dan ada lagi yg akan datang , insyaAllah . kwn2 yg dh tinggalkan aku , digantikan dgn barisan penawar jiwo yg wajib dihargai . itu gunanya kawan :)

 mungkin terlalu awal utk cakap yg aku dh jumpa "jalan hidup yg sebenar" , tapi setakat ni jalan yg dipilih sungguh membahagiakan :)
insyaAllah kejayaan utk aku , kwn2 kat cni dan kwn2 di 'sana' . amin .
(nk start sem baru dan sudah sedia menggempur , insyaAllah)


pesanan dari seorang sahabat :

"SEMOGA ALLAH JAUHKAN DARI PUTUS ASA" (lebih kurang mcm ni lah dia ckp ,,, aku dh edit sket sbb msg dy panjang n sgt lah jiwengs , kang x pasal2 ada scene air mata pulak mlm2 ni)

 ya kawan . jgn risau , aku takkan pernah putus asa . dan apa yg aku buat sekarang pun bukan berpunca daripada putus asa .

I DONT GIVE UP . I MOVE ON .

:::::::mican yg sedang berkobar-kobar:::::::











No comments:

Post a Comment