Friday, May 17, 2013

antara hormon dan air mata

assalamualaikum =)

ceh ceh ... tajuk mcm bagus je ,,,  :p
sebelum aku start membebel , nk ucapkan thank you very much a.k.a trimasss kpd miss bestie -zizan- sbb maintain sbg sahabatku yg plg mables n utk hadiah dan kad hari jadi yg super gojesss....(gediknya bahasa)..

# tbh , tahun ni punya la syahdu , 3 org je yg wish bday ku . cisss...kuang hajor semuanya , haha,,,xpe2 ,,,,,
( "sometimes you just need to distance yourself from ppl....if they care , they'll notice . if they dont , u know where u stand" ) ~ quoted from fb

oke , cukup dulu dgn mood x puas ati tu ( org tak wish birthday pn nk bising kat blog ke , haha )....
berbalik kpd topik asal , antara hormon dan air mata...

*kpd yg still xtau hormon tu makhluk apa , moleklah sekiranya korg pegi rujuk dulu kat dalam mana2 buku teks bio,,,tak kuasa den nk buat lecture bio pulak kat sini .

jadi nk cter something sebenaqnya ni , tentang kisah aku mula2 nk masuk uia................


                               *************************************************

datang dengan separuh hati , benci meluat nak muntah semua ada . pasai apa? SBB AKU NK BERADA SAMA2 DGN KAWAN2 KOLEJ , nun di seberang lautan , bkn terperosok kat tempat yg aku tak kenal sesiapa ni. hormon hormon hormon , bertenang . (semua tarik nafas , tunggu habis baca post nie baru hembus ye hehe )
pagi hari pendaftaran tu , mmg takde semangat langsung,,,muka punya la bengis , dgn baju tak bergosok , mandi pulak kat toilet masjid , borang pendaftaran tak tersusun dalam file , dan masa sampai tgk2 ramai seniors dari luar negara pulak dah yg menyambut . hah bagus sgt la tu , musykil kejap dibuatnya .. sampai 3 kali tgk offer letter nk pastikan tarikh n tempat pendaftaran tu betul .

apa pun , alhamdulillah , semua berjalan lancar , cuma tak puas ati dgn gambar muka berminyak kat matric card   *____*    ( balasan . sebelum datang bukan nk bersiap betul2 )


by noon hari yg sama , proses pendaftaran selesai ,,, tiba2 semangat pulak nk jumpa roommate , tapi alangkah jembalangnya bila sampai je tgk2 bilik kosong , cissss ,,,, tu la , sebelum datang tadi takde semangat la , itu , ini  , perasan lebih rupanya . so bila family dh balik , aku duk sorang2 kat bilik tu ,,,, haaa,,,, menangis sekejap bila duk sorg mcm tu ,,, ohh air mata mengalir perlahan ...
dua jam kemudian , kalau tak silap , baru la ada sorg awek cun mendaftar masuk bilik tuh , wah , legaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....... ( sbb aku takde jadual program utk minggu pertama tu , jd mmg menggelabah lebih sikit la kn ) .. ada roommate nie elok la , bole tumpang jadual dia hehe...
dan hari2 seterusnya dalam minggu pertama tu jadi antara hari yg paling seronok ( kot ) dalam hidup ,,,,

minggu ketiga kat sini , sekali lagi kewibawaan hormon muda remaja tercabar ,,,, kampus aku sebenarnya kat kuantan , tp entah apa punya cisssss tiba2 tak bole pegi sana pulak ,,, kna stay cni (gombak) dulu utk semester nie ,,,, ALLAH,,,,,( dan minggu tu mmg byk berzikir , tenangkan hati org kata,,,hoho )
tp disebabkan universiti nie bukan abah i punya , so terpaksa la , walaupun rasa nk memberontak , duduk kat sini dulu jadi budak baik,,,

sekarang , semua kelas utk sem nie dah tamat , dan walaupun mula2 dulu tak rela , tp lama2 aku sedar , sebenarnya ok je kat sini ,,,, bila kita belajar bersyukur , hidup jadi extra bahagia . kan ?
dah rindu dah kat classmates , sobs ,,, ( air mata palsu , haha )

jadi , insyaAllah minggu depan start final exam ,,, harap semuanya berjalan lancar utk kitorang , dan kawan2 sekelas yg sweet2 semua tu  , harap kitorang dpt menduduki exam dgn jayanya...

sekian , thanx kpd yg singgah dan baca,,,,assalamualaikum =)








No comments:

Post a Comment