Monday, October 15, 2012

do you know ?

assalamualaikum =)
(tajuk entry sama dgn tajuk  lagu febret sy okes . gedix gitu)

nie ad kaitan dengan entry lepas . . kan org slalu kata , sume bnda yg berlaku ad hikmah dy . peristiwa flight tersasar yg menjatuhkan maruah mcm tu ad hikmah jgk ke ? ahaha , moh kita kasi check apa yg berlaku "di sebalik tabir" tragedi yg menghancurkan perasaan ini . ceh ceh .

# saya akhirnya dapat bezakan rare diamond dan serpihan kaca
hihu . . . setakat guna mata kasar mmg xleh buat nih . mmg dah lama nk test kawan2 mcm ni ,          sekarang bru dpt peluang . (i've always wanted to find out the true meaning of "friends forever" and "you can rely on me") . alah , skrip sahabat sejati tu lorrr . . . dan alhamdulillah , kebanyakan dorang mmg sahabat first class , takkan dpt dibeli d uptown . . semoga kita sume bersahabat sampai ke syurga , insyaAllah . . uhuhu . . . sorang kawan yg dpt fly , hari dy tinggalkan malaysia tu , dy pegi mcm tu jek . tadak tinggalkan pesan , babai2 , ucapan lebiu2 , , , bila sampai kat sana  baru dy contact . . . then baru sy tau , dy buat mcm tu sbb xmo sy sedih . agak la wei , dy dpt teruskan perjalanan , kawan dy nie yg tertinggal . mmg akan terasa jgk la . sobs . haha , tak sesuai la weh maen air mata kat cni . . . semoga dy berjaya di benua org . . . ohohoho . . . berbeza dgn sorang lagi kawan . . sy tau dy tau pasal result  nie . . .dan lepas result hari tu skali haremmmm pun dy x pnah contact , padahal sebelum nie selalu jgk tegur2 dekat fb or sms . . . dan sekarang dy pun dah fly jgk , , ,semoga dy berjaya jgk la d tempat org , , ,*muka menyampah

# pembentukan jiwa (bukan body building :p) yg dekat dengan Pencipta
alhamdulillah . . . yg nie bukan senang . agak la kan , taon 2009 sampai 2011 , hidup macam org lupa diri . so many terrible things happened . . . bak kata sorang kawan lama , "awk dulu dan awk sekarang (masa tu tahun 2011) macam langit dgn bumi  . . ."   ouchhh . . . mula2 tak faham ap bnda dy cuba ckp  , tp bila dy kata "sy lebih suka awk yg dulu" , baru terasa ad bnda yg x kena . . . sekarang sedang cuba utk kembali jadi manusia . . . insyaAllah , kita start dengan mencuba semula pakaian manusia , mungkin ? adehhh . . . terasa2 . . .

# my family my love
yg nie pun bertambah tambah rasa terharu . bila sy bgtau pasal tragedi yg hampir meragut nyawa nie , ingatkan dorang akan marah , , or at least buat muka aku-dah-agak-mesti-tak-pass . . . yg peliknya , dorang masing2 buat muka selamba . . . ada org fail ni hoi !! . . . sia sia je cuak nk bgtau dorang . eh .
sebenarnya sy tau je , dorang mmg fraz , tp mungkin dorang tau yg empunya diri nie lagi kuciwa , so mula la buat2 tak kesah . hmmmm . . .  . sobs .

# bebas dari gangguan syaiton yg membebankan jiwo
 yg nie agak susah nk ckp . haha . bila sy check senarai pelajar yg berjaya ke manipal , masyaAllah . . . . . terkejut besaqqqq . . . spontan cakap "alhamdulillah . . . nasib baik ak x pegi ". . . . hahaha , yg nie mmg susah nk percaya . . . dan sampai hari nie , bila tgk balik senarai kawan2 yg dpt ke sana , still bersyukur sbb x pegi . . .kurang asam . haha . Allah . . . . dua tahun berdoa supaya Allah jauhkan sy dari makhluk tu , dan beberapa makhluk lain ,  rupanya dah dimakbulkan sekarang . so perlu sedih lagi ke ? tak payah . sy xkan dpt capai apa2 kalau pegi sana , dgn adanya sekumpulan makhluk mcm tu . and bila check sahabat2 yg pilih utk ke indon , lagi rasa nk pitam . fuhhhh . . . sekarang dh x menyesal sbb pilih local . wahaha

# and others to come
byk lagi kn hikmah daripada peristiwa nie yg sampai hari nie still x dapat nampak . xpe , nanti dpt tau la . . .

anyway , sepanjang tulis benda nie , terdengar dengar je lagu nie :



oke xyah la tgk gambar dy , layan lagu je . haha

im so fed up with my thoughts of you
and your memory
and how every song reminds me of what used to be

lalala  . . .  

Thursday, October 11, 2012

tragedi flight tersasar

assalamualaikum  =)

oke , so seorang mican bru tamat blajar kat shah alam aaaaaannnnnnnnddddd sekarang still layan fraz yang masih berbaki, , , tragedi itu , yg menyebabkan penerbangan sy dan beberapa teman senasib ke india tersasar jauhhhh , , , ada yg jatuh d indonesia , ada yg mendarat d mesir , , , yg gugur kat madagascar tadak , alhamdulillah , , ,oh , dan si mican terdampar d kg halaman sementara tggu train utk ke destinasi seterusnya , , , 

ok so let me get this _______ straight ( fill in the blank with a proper word , if u noe what i mean ) . 

.ahaha.sorry.

 anyway , , ,

 sy x berjaya melepasi cut off point utk join kawan2 p india . lagi 2 points sahaja . yes , two dem points , boooooooooooo . and ditawarkan ke indon , tp mengada ngada xmo pegi . . . mmg layak la tersadai kat kg nie , ohoho

sebelum buat keputusan nk pegi indon @ sambung di local universities , sy ada tanya pendapat kawan2 dan family , , ,majoriti suruh sambung local . tp nk highlight sorang kawan nie . ehemmm , , ,
16 ogos , , , tarikh result diumumkan , , , dan kawan sy nie tau kitorg dpt result hari tu , , , malamnya dy hantar msg tanya pasal result , , , bila bgtau dy , dy jwb "sy pn rasa awk better sambung kat cni je" , , , jawapan yg pendek tp i suka ok, , , ,haha , , i noe he said that because he cares, , , dy pn pernah belajar bnda yg sama , so dy mmg faham bila sy sebut "susah" dan "tension" , , , nanti la cter pasal kawan2  nie , , ,

apa pun , hidup masih diteruskan mcm biasa , , , cuma daripada kekecewaan nie , satu benda yg kita semua kna terima

 ~ s**t happens , , ,  but it brings new hopes . every time .

HAHA

ok ,thanx kpd yg baca , dan cikgu2 grammar sila maafkan bahasa inggeris saya yang patah2 ( read : broken english )
  =)