Friday, March 30, 2012

RESTORING HUMANITY II

assalamualaikum =)



i took these from here . baca dan fikir2 kan..

siapa gadis di sebelah BLACK???

Assalamualaikum...;)

Black


Hai sumer...terkejut??Haha.Sebelum tu,aku nak bagitahu,nie first time in my life bergambar dengan artis.And he's the first.

And he's BLACK!!!Nama sebenar dia ialah Hanafiah.Aku rasa bertuah sangat dapat jumpa dia.Sebelum nie cuma nampak dia kat TV  je la.Haha.

Apa yang aku puji pasal dia ialah dia very low profile (rendah diri).And tak sombong pun time kitorang nak bergambar dengan dia.Hihi.And aku harap semua artis dapat contohi dia.Semoga dia berjaya dalam kariernya,Aminn..:)

Nie aku pergi program BICARA RAKYAT..live kat TV1.Dan seorang lagi aku jumpa.Dia nie sangat berwibawa.Kira bakal pemimpin kita la nie,InsyaAllah.Semoga dia terus berjaya and aku harap keterampilan dia nie boleh jadi contoh kat remaja-remaja lain.InsyaAllah..Aminn..=)

Nama dia Muhamad Mukhlis Maghribi.Sila add fb dia kalau sudi di sini and confirm dia akan approve.

Muhamad Mukhlis Maghribi
Sekian,thanks sudi singgah!

Sunday, March 25, 2012

CaRa NaK HiLanGkan StRess

Assalamualaikum semua..=)

bersambung la kite..haha..urm,aku nak minta maaf la.Tetiba rasa macam bukan diri aku je dengan previous entry.Cakap der-der bagai.Ahahaha.

3.Jadi diri sendiri
Nie cara nak hilangkan stress jugak tau!Bila kita jadi diri sendiri...kita tak payah nak fikir-fikir apa yang akan berlaku pada masa depan la,kalau ada yang tahu la and bla bla bla..ye la,kadang-kadang bila kita cuba jadi orang lain nie,kita dah tipu diri kita sendiri sebenarnya...

4.Tengok alam ciptaan Allah
Resah...pandanglah ke langit..luas..tak bertiang...kalau duk tepi laut..tengoklah laut..luasnya terbentang saujana mata memandang..

5.Mengadu pada Allah
Tempat yang paling tenang dan setenang-tenangnya ialah bila hamba tunduk sujud pada Penciptanya.Menangislah...alirkan air matamu.Mengadulah kepada-Nya.Tak terbukti beriman seseorang hamba-Nya andai diriya tak diuji.Dan bersyukurlah kita insan yang bertuah dipilih Allah untuk diuji...=)

Sekian,wassalam...thanks sudi singgah!

Monday, March 19, 2012

CaRa NaK HiLanGkan StRess

Assalamualaikum...helu awek manja and wassup gayboy sekalian.

Hari nie cikgu (ehem-ehem) nak bagitau cam mane cara nak hilangkan stres korang.Tipu la kalau korang tak pernah stress.

1.Tarik nafas
Nie kira yang simple tahap lembu beranak kembar la der.Ko tarik,ko hembus.Ko tarik,ko hembus.Asal hembus ko tarik ler tu.Haih.Susah ker?Tak an.Kira nie proses pembelajaran la.Sok nak beranak senang.Haha.And jangan lupa,time ko hold nafas tu,cer zikir sikit.Sebut Allah Allah Allah pun kira ok dah.Pakej,kesihatan sekali ngan pahala ko dapat.

2.Tenung
Tenung...perhati betul-betul.Kalau korang tengok dia gerak cepat tu,maknanyer stress korang gilerrrrrr stress ah wa cakap lu!Tapi kalau steady and sikit-sikit maknanye korang stabil but not really.Try to tengok nie and make sure tak gerak sangat.Kalau korang tengok dia tak gerak langsung,korang memang betul-betul setabil and setable la tu..

3....to be continued...wahahaha..nak tawu lagik korang kena keep update ngan aku..chow!!!

AnDai KaU ciNtA

Assalamualaikum...


andai kita suke,cinta,syg or wateverlah kt seseorg tu...


jgn buat die tahu...
jgn buat die t'gnggu...
doakn yg terbaik wat die...




kenapa?




coz..
kite x tahu..
siape yg akn m'jd pendamping kite..


same ade die @ owg len..
Allah da tetapkn di Luh Mahfuz..


kite hanye merancang..
tp Allah yg tentukn..


(sy diselubungi bayangannye..mimpikan die..Ya Allah,terus pegangi hati ini...Aminn)


dh jiwang..hurm,continue2 study..hehe...LOVE STUDY B4 U LUV SOMEBODY...











Saturday, March 17, 2012

Go GrEeN!! Go PaLm!!

Assalamualaikum wbt...

A very good evening semua!!Haha.Dah macam nak buat syarahan dah nie!!Hikhik.Sekarang nak update entry!Fuhh lama giler tak berblog aku an?Al-maklum,sibuk manjang.

Nie nak cerita.About an event kat kolej aku.GO GREEN 2012.Apa tu?Haha.Cer klik sini and jangan lupa like.Haha.

Tu aku punya NGO tau.Event nie untuk markah ESP nanti.Hari untuk save the environment.Jom tengok-tengok pics yang sempat di snap.Nak tengok banyak lagi add me kat facebook kat sini ok!Enjoy!

Our model

Mock Green 2012 day...

Green 2012...the day...