Wednesday, January 18, 2012

be STRONG woman,BIG girl don't cry...

Assalamualaikum to all readers...

Thanks sudi singgah sini.Jom renung kembali.Kita nie dari kecil lagi dah berJAYA!

Hah?Tak caya?Ish3...meh nak habaq sat.Time kita tak ditiupkan roh lagi,kitalah antara sperm yang berjaya jumpa ovum.Tak tahu?Oh...takpe2.Wawawa.Nanti hang pi tanya orang yang amek Bio noh!

Kita antara berjuta-juta sperm yang satu-satunya berjaya.Bersyukurlah.Then,masa kat alam roh,Allah perlihatkan kepada kita perjalanan hidup kita.

Korang pernah tak rasai pengalaman.."Eh,aku rasa aku pernah berada kat sini,tapi bila ya?" and "Eh,aku rasa aku pernah tengok dia,tapi kat mana ek?"

Keadaan tu dinamakan dejavu.Aku tak ingat istilah Arab dia ape.Time tu,kemain lagi kita di alam roh bersumpah untuk hanya taat kepada Allah.

Wallahualam.Siapa kita sekarang bergantung kepada iman kita.Sejauh mana kita berpegang dengan agama Allah.Ibu bapalah yang mendidik kita menjadi Islam,Nasrani atau Majusi.

Then,time mak tengah mengandungkan kita,Allah dah tetapkan sape jodoh,rezeki and maut kita taw.So,aku taknak risau-risau sapa jodoh aku.Kikiki.Lau bukan di dunia nie,InsyaAllah di akhirat sana.


Aku..baru tahu maksud nama aku.Noor Azizan.Maksudnya Cahaya Yang Kuat.Hehe.Aku kuat.Aku mesti percaya aku kuat.

my anak sedara,Muhammad Zuhri Haikal


Sebab tu,aku bersyukur Allah pilih aku.Pilih aku untuk kuat melalui ujian-ujian-Nya.Tak terbukti beriman seseorang itu andai tak diuji.Kan?Korang pun,mesti ikhlas taw terima ujian Allah.Aku pesan kat diri sendiri gak nie.Hehe.

Manusia,biasalah...akan menangis.Menangislah wahai taulan.Menangis tak membuktikan kau lemah,tapi kau dah penat bertahan.Then,after that korang akan jadi lagi strong!!Believe this kuat-menangis-Azizan!

Aku bukanlah baik mana.Aku sekadar tulis buat renungan bersama.Ingat Allah selalu.Ingat Allah all the time.Hidup bukan untuk dunia je,tapi di akhirat sana yang kekal abadi.

To get higher dividend,you better start to invest from now on.Even just one night,the price won't be the same.No procrastination.InsyaAllah.

Wassalam...and thanks sudi jenguk.

No comments:

Post a Comment