Monday, September 26, 2011


Assalamualaikum...
                                           
SINGLE = Jangan bersedih kerana Allah akan memberi yang terbaik nanti.

COUPLE = Jangan terlalu seronok kerana di waktu inilah saham dosa meningkat.

TUNANG =Jangan terlalu lama kerana ia akan menimbulkan pelbagai masalah.

BERNIKAH = Jangan terlalu leka kerana telah diberikan tanggungjawab yang akan dipersoalkan di akhirat kelak.

BERCERAI = Allah membenci umatnya yang bercerai berai.
HuHu..Lame x  online.Bukan ape sibuk manjang.Nie dicopy paste dari facebook.Renung-renungkanlah n selamat beramal.

Wednesday, September 7, 2011

Ang..Ang...Do Ra Ya Ki...

Assalamualaikum to all readers...

Ang..ang..tok teli muda sukki do-ra-e-mon...haha.Cer teka lagu sapa tu?Tu la lagu Doraemon.Whoa,aku minat Doraemon sejak kecik lagi tahu tak!!!!!!!!!!!!Tapi aku boleh tengok masa kecik je la.Dah besar nie,sedar-sedar je citer Doraemon hanya main kat ntv7.Hampeh,lau dulu.Zaman tok kaduk dulu main kat Tv1.An3?

Tapi tak kisahlah.Aku ada story yang lagi gempak nak citer nie.Tadi,aku nie tak ada kerja,saja-saja lah singgah ke KOOP.Tetiba,nampak je DORAYAKI!Doraemon suka giler ngan menda alah nie!

Amender tu?haha.Meh nak kobarkan.Dorayaki tu sejenis kuih yang biasa terdapat di Jepun.Ia adalah sejenis pancake pelbagai saiz yang mempunyai inti di tengahnya.Macam-macam inti yang boleh diisi.Kacang,coklat,strawberi and yang aku makan tadi blue beri.Yieppieee...dapat gak rasa.Harga RM1.20,disahkan halal oleh JAKIM.

Dorayaki
Aku tak tahu pun benda alah nie ada jual kat Malaysia.Tapi lepas my besties citer kesedapan merasai dorayaki nie,aku pun try gak la.Hurm,best gak rasa dia.Macam baulu.Tapi lagi lembut.Macam apam sikit-sikit.So,korang cuba lah.Salam sayang.Thanks sudi baca.


Sayonara!