Friday, June 10, 2011

HiDuP iNdAh wALaUpUn X bErCiNta...

Andai kau untukku...Allah akan menemukan kita..




Assalamualaikum to all readers...

First of all,nak utarakan rasa sedih yang teramat...sebab contest aku xdak sapa join pom!Xpela,mungkin xdak chance lagi.Ataupun blog picisan nie memang susah nak dapat perhatian.Tak apalah,bukan populariti yang dikejar,tapi niat kita.Apa tujuan kita nak wat blog nie lagi penting.X guna ada followers beribu kalau yang jenguk and baca entry kita xdak.

Alahai....bukan itu yang aku nak citer sebenaunyer.Sebenarnya aku nak cer pasal diriku nie.Alahai cik maimon,bak kata mican...hehe...Aku nie...kenapa erk masih tak berpeluang lagik nak bercintun macam manusia lain?Uiks..pekejadah la aku tanyer cenggitu.Hmm...maybe Allah nak temukan aku ngan insan yang akan menyintai aku seikhlas nanti.Maybe,belum masenya.Huhu.

Nak bercinta gak!Bukk...aku akan hempas buku kat meja kalo aku jerit cenggitu.Tujuannyer,nak ingatkan diri aku nie to love study before love somebody.Kenapa erk aku nak sangat bercinta nie???Kenapa??For what??Dah puas nasihatkan diri nie,tapi macam tu r,tak pernah nak sedar diri.Nak gak,nak gak...Ayyok,gedik tahap cipan bertelur nie...


Can someone tell me,am I traumatized?Yep,lepas giler2 kena ngan sarip dol  tu,aku da takut.Takut sangat nak jatuh cinta kat sesape.Budak yang aku minat tu pun...makin lama,dia da makin jauh.Dulu,sms r kami.Time2 lepas exam.Tapi skrg memang x lansung.Even no dia,aku da x ingat.Dulu,padam ah seribu kali pun,melekat kat kepala nie nombor dia.

Sebenarnya,aku selalu jumpa dia.Its seperti janji.Selalu aku je nampak die.Die xkan nampak aku.Penah sekali lam kedai,tibe-tibe die lintas depan kedai uhh.Mau gugur jantung nie.Alamak,tercerita kisah dulu2 pulak.Kalau nak citer sal kami,memang xkan pernah habis.Apa-apa pun,Allah penyusun takdir terbaik.Aku redha dengan apa yg didatangkan oleh-Nya untukku.

Sekarang atau dulu...aku TAK PERNAH BERCINTA!Sekadar bibit-bibit yang dimainkan oleh perasaan aku sendiri.Terlalu mengharap.Aku takkan pernah rasa kot.Haha.Tak kisahla,tawakkal jer.Adik angkat aku tu,dulu kini and selamanya will just be my brother.Cinta dia tu mungkin,rasa kasih adik kepada kakaknya.Lagipun,dia tak pernah merasai kasih sayang kakak.


Hidup aku sekarang...Alhamdulillah...indah sangat.Kawan-kawan yang banyak bantu aku.Tambah2 bestiest aku.Diorang kuatkan aku.harungi dunia yang penuh gelora.Aku perlu kuat.Aku tak patut percaya pada fantasi.Dunia fantasi sudah berlalu.Terimalah realiti.Ya Allah,aku redha untuk segalanya yang mendatang.Permudahkanlah segalanya....Aminn Ya Rabbal Alamin

-Thanks korang sudi baca-

No comments:

Post a Comment