Wednesday, June 8, 2011

Dugaan oh Dugaan...

Assalamualaikum to all readers...dan salam sejahtera wat non-muslim....

Aku baru habis exam hari nie...cepat2 bukak fesbuk(sebenarnya time exam pom gedix bukak jugak) and terus tulis blog.Tak sabar taw nak cerita-ceriti kat korang.

Hmm...sedih sangat.Bayangkan dalam pada duk sibuk ngadap buku tak ketahuan hala tetiba aku diserang satu penyakit yang pada aku first time in my life.Aku diserang jeng jeng...ACUTE GASTRO..CIS ape tah.Yang kat tengah tu tak sure.Tapi cis kat belakang tu macam marah jek bunyik.Rileks der,tu ejaan dia.Haha.

Okeh-okeh sambung erk.Aku ada beli makanan.Still ingat lagi,ramai pesan kedai tu kotor la itulah inilah.Aku nie memang degil.Lagi tak kena pada aku lagi tu lah tak pernah nak dengar.Hah..amek sebijik!Aku start cirit-birit mula hari Isnin.3 kali pi toilet.Tapi malam tu yang tak sangka,ulang 2-3 kali kot.

Aku wat biaser lagi.Terciritmek lah aku.Sampailah aku tetiba muntah-muntah.Khamis tu,pi klinik.Mak aih,tak cek ape terus kasik ubat.Tak tahan gak,then gi klinik swasta lak.Tak lagik sebab esoknya still x baik.Then pi hospital.Kena amek darah and urine test.Keputusannya...kita skodeng gambar lu...hehe...
First resit from first klinik
Ubat-ubat terkumpul..yang nie dari 3 tempat aku pegi
Pendaftaran punye kad...

nie lah name penyakitku..uwaaa


muka time sakit..its a nightmare
Setelah di didiagnos oleh Dr.Anna(siap ingat lagi nama) aku disahkan terkena food poisoning yang disebabkan oleh kehadiran virus.Virus tu terlalu kuat menyebabkan aku akan cirit-birit and muntah paling lama seminggu.Sekarang Alhamdulillah,aku dah sihat.

Dugaan terbesar bagi aku setakat duk IPB nie,yelah orang lain sibuk ulang kaji aku sibuk ulang gi toilet.Nak fokus takleh so aku tawakkal je lah.Pape pom result aku,aku taknak sedih ke hape.I must bear all the circumstances regarding failure to take care of myself.Padan mukeku.Nak jimat sangat makan 3.50 menyebabkan aku berhabis 103.50.Fuhh,betul-betul cekikkkk.

So,pengajarannya...kesihatan tu penting!Money can't buy health but makes you wealth.So...korang pom kena jaga diri gak taw.jangan nak kena mcm aku nie.Sangat berbahayers.Akhir kata,doakan result aku tak teruk sangat erk.

-Thanks korang sudi bace-

No comments:

Post a Comment