Friday, June 10, 2011

HiDuP iNdAh wALaUpUn X bErCiNta...

Andai kau untukku...Allah akan menemukan kita..




Assalamualaikum to all readers...

First of all,nak utarakan rasa sedih yang teramat...sebab contest aku xdak sapa join pom!Xpela,mungkin xdak chance lagi.Ataupun blog picisan nie memang susah nak dapat perhatian.Tak apalah,bukan populariti yang dikejar,tapi niat kita.Apa tujuan kita nak wat blog nie lagi penting.X guna ada followers beribu kalau yang jenguk and baca entry kita xdak.

Alahai....bukan itu yang aku nak citer sebenaunyer.Sebenarnya aku nak cer pasal diriku nie.Alahai cik maimon,bak kata mican...hehe...Aku nie...kenapa erk masih tak berpeluang lagik nak bercintun macam manusia lain?Uiks..pekejadah la aku tanyer cenggitu.Hmm...maybe Allah nak temukan aku ngan insan yang akan menyintai aku seikhlas nanti.Maybe,belum masenya.Huhu.

Nak bercinta gak!Bukk...aku akan hempas buku kat meja kalo aku jerit cenggitu.Tujuannyer,nak ingatkan diri aku nie to love study before love somebody.Kenapa erk aku nak sangat bercinta nie???Kenapa??For what??Dah puas nasihatkan diri nie,tapi macam tu r,tak pernah nak sedar diri.Nak gak,nak gak...Ayyok,gedik tahap cipan bertelur nie...


Can someone tell me,am I traumatized?Yep,lepas giler2 kena ngan sarip dol  tu,aku da takut.Takut sangat nak jatuh cinta kat sesape.Budak yang aku minat tu pun...makin lama,dia da makin jauh.Dulu,sms r kami.Time2 lepas exam.Tapi skrg memang x lansung.Even no dia,aku da x ingat.Dulu,padam ah seribu kali pun,melekat kat kepala nie nombor dia.

Sebenarnya,aku selalu jumpa dia.Its seperti janji.Selalu aku je nampak die.Die xkan nampak aku.Penah sekali lam kedai,tibe-tibe die lintas depan kedai uhh.Mau gugur jantung nie.Alamak,tercerita kisah dulu2 pulak.Kalau nak citer sal kami,memang xkan pernah habis.Apa-apa pun,Allah penyusun takdir terbaik.Aku redha dengan apa yg didatangkan oleh-Nya untukku.

Sekarang atau dulu...aku TAK PERNAH BERCINTA!Sekadar bibit-bibit yang dimainkan oleh perasaan aku sendiri.Terlalu mengharap.Aku takkan pernah rasa kot.Haha.Tak kisahla,tawakkal jer.Adik angkat aku tu,dulu kini and selamanya will just be my brother.Cinta dia tu mungkin,rasa kasih adik kepada kakaknya.Lagipun,dia tak pernah merasai kasih sayang kakak.


Hidup aku sekarang...Alhamdulillah...indah sangat.Kawan-kawan yang banyak bantu aku.Tambah2 bestiest aku.Diorang kuatkan aku.harungi dunia yang penuh gelora.Aku perlu kuat.Aku tak patut percaya pada fantasi.Dunia fantasi sudah berlalu.Terimalah realiti.Ya Allah,aku redha untuk segalanya yang mendatang.Permudahkanlah segalanya....Aminn Ya Rabbal Alamin

-Thanks korang sudi baca-

Thursday, June 9, 2011

CONTEST CINTA MONYET

Sila copy paste this banner...
Assalamualaikum to all readers...

First of all...nie first time aku wat contest!Hehe...hope mendapat sambutan la dari korang.Hehe.Tajuknya pon macam gempak jek tapi banner...alahai...hehe..so aku kena banyak belajar lagi nie.Korang...ni syarat-syaratnya...

1.Korang semua leh join x kira follower aku ke x.Janji kena buh banner tu kat atas entry korang.
2.Tajuknye:CINTA MONYETKU
3.Entry x kisah nak wat camner-camner pom janji korang suke,hehe...Tapi pastikan taruk link korang kat ruangan komen entry nie,supaya aku mudah serbu and terjah!haha
4.Lam entry korang kena letak link blog aku.Kalo x,xmo kawan..hikhik
5.Tag paling koman 3 orang blogger..lagi ramai lagi bagus...hihi

Aku taknak tag sape-sape sebab nie open contest and contest pertama aku.Historical day in my life nie.Tarikh tutup contest nie 30 Jun 2011...and ade special token pada yang menang.So,good luck!

vEry tRuE bOuT me...

Wednesday, June 8, 2011

Dugaan oh Dugaan...

Assalamualaikum to all readers...dan salam sejahtera wat non-muslim....

Aku baru habis exam hari nie...cepat2 bukak fesbuk(sebenarnya time exam pom gedix bukak jugak) and terus tulis blog.Tak sabar taw nak cerita-ceriti kat korang.

Hmm...sedih sangat.Bayangkan dalam pada duk sibuk ngadap buku tak ketahuan hala tetiba aku diserang satu penyakit yang pada aku first time in my life.Aku diserang jeng jeng...ACUTE GASTRO..CIS ape tah.Yang kat tengah tu tak sure.Tapi cis kat belakang tu macam marah jek bunyik.Rileks der,tu ejaan dia.Haha.

Okeh-okeh sambung erk.Aku ada beli makanan.Still ingat lagi,ramai pesan kedai tu kotor la itulah inilah.Aku nie memang degil.Lagi tak kena pada aku lagi tu lah tak pernah nak dengar.Hah..amek sebijik!Aku start cirit-birit mula hari Isnin.3 kali pi toilet.Tapi malam tu yang tak sangka,ulang 2-3 kali kot.

Aku wat biaser lagi.Terciritmek lah aku.Sampailah aku tetiba muntah-muntah.Khamis tu,pi klinik.Mak aih,tak cek ape terus kasik ubat.Tak tahan gak,then gi klinik swasta lak.Tak lagik sebab esoknya still x baik.Then pi hospital.Kena amek darah and urine test.Keputusannya...kita skodeng gambar lu...hehe...
First resit from first klinik
Ubat-ubat terkumpul..yang nie dari 3 tempat aku pegi
Pendaftaran punye kad...

nie lah name penyakitku..uwaaa


muka time sakit..its a nightmare
Setelah di didiagnos oleh Dr.Anna(siap ingat lagi nama) aku disahkan terkena food poisoning yang disebabkan oleh kehadiran virus.Virus tu terlalu kuat menyebabkan aku akan cirit-birit and muntah paling lama seminggu.Sekarang Alhamdulillah,aku dah sihat.

Dugaan terbesar bagi aku setakat duk IPB nie,yelah orang lain sibuk ulang kaji aku sibuk ulang gi toilet.Nak fokus takleh so aku tawakkal je lah.Pape pom result aku,aku taknak sedih ke hape.I must bear all the circumstances regarding failure to take care of myself.Padan mukeku.Nak jimat sangat makan 3.50 menyebabkan aku berhabis 103.50.Fuhh,betul-betul cekikkkk.

So,pengajarannya...kesihatan tu penting!Money can't buy health but makes you wealth.So...korang pom kena jaga diri gak taw.jangan nak kena mcm aku nie.Sangat berbahayers.Akhir kata,doakan result aku tak teruk sangat erk.

-Thanks korang sudi bace-

Wednesday, June 1, 2011

MAKAN ANGIN BERSAMA GENKCORNER


Assalamualaikum to all readers...

First of  all nak ucap terima kasih kat genkcorner sebab sudi follow blog kitorang yang tak seberapa nie.Thanks gak kat new followers yang follow.Sila klik link tu untuk join segmen nie.

Hmm..citer sal makan angin.Teruja gak nak join.Tengoklah camner nanti.

Untuk information korang,ada cabutan bertuah taw.Gud luck genkcorner n yang join and all da bez!

Before that saya nak tag...

platunkhaz
suza
shukri

-tq sudi bacer-