Saturday, January 22, 2011

once upon a time...


 Kala aku menulis nie,perasaan ku bercampur-baur...entahlah...tadi,aku baru saja melepaskan ke'sengal'anku dengan roomate...kecoh bilik kitorang duk gelak...gelakkan zaman sengal aku dulu lah..ape lagi...aku pun  tak sangka,peristiwa yang kebanyakannya memalukan tu rupanya kenangan yang sangat manis dan istimewa untuk dikenang....

1.Peristiwa yang memalukan ni berlaku ketika Jabatan Kesihatan Machang datang membuat medical check-up di SMK Machang.Fuhh..tiap kali seragam putih tu datang,pasti kecut perutku.Apa lagi,kes takut jarum la nie!hahahha..nak dijadikan cerita,semua orang beratur mengikut kelas.Aku yang sememangnya penakut,beratur kat barisan yang paling belakang.
            Then,giliran aku pun sampai.Aku yang sedia takut nie pun duduklah beside nurse tu.Dia tanya,aku jawab.Yelah,kalau dia tanya,takkan aku nak tanya pulak..kena la jawab.Masa form berapa entah,aku dijangkiti kutu.Nak dijadikan cerita,someone I really like tu beratur betul2 belakang aku...uhh...dengan selamba badak je aku jawab yer..hahaaha...giler malu...tapi apa nak buat..nasib badan..kui3

2.Peristiwa kedua memang aku tak boleh lupa sampai bila2..mungkin akan ku ceritakan kat cucu-cicitku kelak..hehe.
Masa perkhemahan unit PBSM,aku tanpa rela hati masuk kawad kaki.Bukan ape,ikut kawan2 etek..nak dijadikan cerita,aku tak ade uniform..mula lah sasau2 cari uniform..pinjam kat senior..mula2 cari yang saiz giler besar..tapi baju je yang leh...suar konfem2 longgar n labuh...kalo pakai maunya aku tersungkur or bertelanjang petak kat tengah2 orang..opss...
              Akak senior nie offer aku suar die...aku pom,maybe this is the last chance,terpaksa gak terima..tengok suar die dari luar nampak muat jer,alih2 masuk..makkkkkkk...tak boleh nak zip...hahhaha...masa nie aku kalut giler,kuar dari khemah ngan suar yang x dikancing n di zip..masa nie Asyatul datang..tolong zipkan..air mata bergenang..sebak siot..terharu gitu lorr...Asyatul..terima kasih!!!!!!!!(sbb 2 tym form 4,mase Asyatul nak g skulah sains tu,aku nangis giler2 lam kelas....uwaaaaaaa)

3.Still peristiwa perkhemahan tu,aku yang rase begitu tak selesa,dengan suar ketatnye,dengan baju besarnya..masyaAllah,rasa nak lari terjun sawah jer...baju yang beesar kira ok gak la sebab aku memang suke ngan benda2 longgar nie,tapi yang tak tahannya,suar tu..ketatnye wei...da macam ahli gimnas jer aku hari tu..malu?Tak yah cakap lah,aku memang malu gilerrrrrr..
            Ok2..aku ngaku,memang aku tak pandai kawad2 nie,maklumlah aku nie lemah lembut gitu lorr..hak3...tapi yang tak tahannya,suar ketat tu halang aku untuk bergerak..Conduct aku tuu..uhh,nampak jer kat die kesalahan aku..terus kena denda..jalan kt depan,mule2 sorang2..then ade akak senior yang jalan dengan aku...then ade entah sape la yang sound.."Jale supo nok ngorat jate!"....Dush,terasa kena penumbuk je muka aku nie..Alahai,malangnyer nasib....

4.Sambungan kisah tadi...kitorang da siap kawad,aku nak tukar baju n suar..ahhhhh..yang nie memang jadi igauan sepanjang zaman,zip suar dah terbuka!!!!!!!Maybe,mase tengah kawad,zip terbukak kot...makkkkkkkkkkkkkkkk...malunyer...i really2 hope nobody noticed that!

Kalau aku nak korek kat dalam memori aku nie,memang sampai ke pagi besok pun xkan stop..segala yang berlalu tu,memang memalukan,tapi terrrrramat melucukan....Kenangan yang tak bisa berulang kembali...Sesungguhnya,yang paling jauh dengan kita adalah masa silam....dan yang paling dekat adalah mati....


No comments:

Post a Comment